12 jan

3 sätt att tjäna pengar till klassaktiviter

Har du och din klass bestämt er för att ni ska hitta på klassaktiviteter för att höja sammanhållningen? Då är det en stor fördel om ni har samlat in pengar för att ge er större möjlighet till saker att göra. Varför inte åka på en kortare tripp utomlands? Eller varför inte dra ihop hela gänget och campa tillsammans? Oavsett vad ni vill göra finns det flera bra alternativ att tjäna in pengar på som gör att ni får fler valmöjligheter till vad ni kan göra.

Anordna loppis

Ett enkelt och billigt alternativ är att anordna en loppis. Det kan enligt artikeln Tipsen – så samlar ni in pengar till skolresan ge en rejäl skjuts i kassan. Om alla bidrar med något eller några saker som ändå bara står i förråden kommer det gynna alla parter, då det även blir en skön rensning i förråden. För att tjäna ytterligare lite extrapengar på denna idé kan ni även baka och sen sälja det.

Sälj saffran

Du har säkerligen hört talas om och sett många olika möjligheter vad det gäller att sälja saker åt föreningar eller klasser. Ett väldigt bra alternativ med god förtjänst är att sälja saffran som också är väldigt lättsålt. Ett stort plus är att kunder ofta köper mer än en burk åt gången, då det är mycket uppskattat att ge bort som presenter. Om ni väljer att sälja saffran kommer det också ge ett bra tillskott i kassan, och är ett bra alternativ för er som tänkt lägga ner lite mer på klassaktiviteterna.

Erbjud tjänster

Slutligen är det ofta smart att erbjuda olika tjänster av olika slag. Det kan vara alltifrån gräsklippning till att utföra tjänster inom det ni utbildar er till. Utbildar ni er till jurister kan ni till exempel erbjuda grundläggande rådgivning. Det finns mängder med olika tjänster som ni kan erbjuda och det är bara kreativiteten som kan sätta stopp.