13 jan

Fördelar med att studera på distans

Att studera på distans har blivit normen nu i coronatider och det finns faktiskt många fördelar med att plugga hemifrån. Det gäller både för utbildningar på komvux och på högre nivå. Allt talar för att denna studieform kommer fortsätta att vara väldigt populär även efter att pandemin är över. Här pratar vi mer om några av de fördelar som finns med att studera på distans.

Du kan styra din tid själv

För många kan det vara svårt att planera in lektioner och föreläsningar i det vardagliga livet. Detta problemet slipper du om du studerar på distans. De flesta utbildningar erbjuder ett digitalt klassrum som du har tillgång till dygnet runt alla dagar i veckan. Läraren brukar finnas tillgänglig under vissa timmar då du kan ställa frågor och be om hjälp. Det brukar även finnas olika studietakt så du kan välja det som passar dig bäst.

Du får fler utbildningar att välja bland

Kanske funderar du på att gå en utbildning men är inte villig att flytta till annan ort. Genom att studera på distans öppnas det upp flera nya möjligheter för dig. Om du vill arbeta med en chefsposition kanske du funderar över att gå en distansutbildning inom ledarskap och utveckla dina kunskaper. Genom en sådan utbildning lär du dig att bli en tryggare ledare och även utvecklas som person. En blandning av övningar, läromedel och digitala träffar ger dig alla medel du behöver för att lyckas.

Du kan ha ett annat jobb vid sidan av

Om du studerar i ett klassrum har du väldigt begränsade möjligheter att arbeta samtidigt. Normalt är du i skolan hela dagarna och pluggar hemma på kvällen. Genom att studera på distans och i lugnare takt kommer du ha mer tid över. Du kan alltså jobba extra på ett café eller liknande och tjäna lite extrapengar som kommer väl till pass.