9 nov

Några av de populäraste utbildningarna

Det finns fler utbildningar att välja mellan än vad du kanske känner till. Vilka utbildningar som finns tillgängliga beror dock på vilken sorts skola du väljer att gå. När du ska ansöka till en högre utbildning, till exempel högskola, måste du många gånger ha en viss förkunskap eller studerat ett antal ämnen för att ha en chans att bli accepterad till kursen/kurserna. En annan sak som är viktig att komma ihåg är att ibland finns det endast ett visst antal lediga platser för en utbildning vilket gör att du kanske inte får en plats trots att du ansöker. Det kan därför vara bra att veta vilka utbildningar som brukar ligga bland de populäraste så du inte blir överraskad ifall du inte kommer in på programmet.

En annan sak som är bra att veta är att det går att ansöka till universitetet genom att ta högskoleprovet. Chansen att bli godkänd till en plats på skolan ökar om du har både tidigare utbildning och ett bra provresultat. Skulle du redan ha tagit högskoleprovet tidigare måste du dock först kolla upp ifall resultatet fortfarande är giltigt. Om inte kan du behöva ta om det.

Populäraste universitetsutbildningarna

Vilka utbildningar som är populärast kan variera lite beroende på vilken skola du tittar på. Men genom att titta på själva utbildningarna utan att fokusera på en viss skola går det att se att vissa program har ansökts till mer än andra.

Några av de populäraste utbildningarna under de senaste åren har varit läkarprogrammet, psykologiprogrammet, juristprogrammet, dietistprogrammet och ekonomie kandidatprogrammet. Vilken utbildning som är den allra populäraste av dessa är svårt att svara på eftersom det ser så annorlunda ut, vissa har ansökt med hjälp av sina gymnasiebetyg och andra med högskoleprovet.

Andra populära utbildningar

En annan utbildning som är populär är grundämnena. Det gäller dock främst vid vuxenutbildningen eller komvux. Många väljer att studera grundämnena igen för att antingen höja sitt betyg eller skaffa behörighet för att sedan studera vidare på en högre nivå.

Har du bestämt dig för att börja studera spelar utbildningens popularitet inte så stor roll. Det viktiga är att du söker en utbildning du är intresserad av och skulle det vara en av de mer populära är enda skillnaden att antal platser kan ta slut.