7 aug

Tips på hur du klarar av distansutbildning

Om du bestämt dig för att studera på distans finns det ett antal tips på hur du klarar det. Vissa utbildningar kräver ett antal träffar varje termin och prov brukar oftast ske på skolan vilket du bör räkna med. Om det är möjligt kan du försöka ta reda på vilka datum dessa träffar sker för att det ska bli lättare för dig att planera din utbildning. Det är nämligen planeringen som är A och O när det kommer till att studera på distans.

För att klara av studierna är det bra att skriva ner allt du måste göra och när det måste vara gjort. På så sätt kan du planera in ett par timmar studier de dagar du har tid. Om du jobbar samtidigt som du ska studera måste du vara extra noga. Speciellt om du jobbar långa timmar. Många väljer då att sätta sig ett par timmar efter jobbet eller på helgerna för att hinna med alla uppgifter som måste göras.

Ett annat tips är att du inte bör vara rädd för att kontakta läraren som överser dina studier. De kan många gånger hjälpa dig med det både planeringen och studierna.