25 sep

Vad innebär distansutbildning?

Att studera på distans innebär helt enkelt att du gör det mesta av dina studier hemifrån, eller kort sagt utanför klassrummet. Det finns både fördelar och nackdelar med att studera på distans och det är inte alla som klarar av att göra det. Därför är det viktigt att du tänker igenom ditt val noga innan du bestämmer dig för att studera på distans.

Fördelar och nackdelar med distansutbildning

Det finns som sagt både fördelar och nackdelar med distansutbildning som kan vara bra att veta innan du bestämmer dig för att påbörja en utbildning på distans. Framförallt om du jobbar samtidigt.

Fördelar:

  • Distansutbildning ger mer frihet i när du ska studera. Du kan sitta var du vill och studera vilken tid på dygnet som helst.
  • Att studera på distans är ett bra sätt att skaffa en utbildning samtidigt som du jobbar. Det är lättare att kombinera distansutbildning med jobb.
  • Distansutbildning kan ge dig tillgång till ett större utbud ämnen eftersom det spelar ingen roll var skolan ligger. En skola 20 mil ifrån dig kanske erbjuder ett ämne som den i din hemstad saknar.

Nackdelar:

  • Största nackdelen med distansutbildning är det kräver mycket ansvar. Du måste själv lägga upp ett tidsschema och planera på ett bra sätt så du hinner med allt.