1 jan

Tjäna pengar som lärare på internet

Det finns nu många sätt att utbilda andra. Du behöver inte längre stå i ett klassrum och undervisa, nu har du möjlighet att dela med dig av dina kunskaper via internet. På detta sätt kan du bo var du vill och har tillgång till en enorm marknad av vetgiriga studenter som är villiga att betala för att ta del av din kunskap.

För att nå dina studenter finns det flera digitala plattformar du kan använda och på så vis undervisa personer som bor på andra sidan jorden. Men för att kunna visa upp dina meriter och få mer jobb kan det vara klokt att skapa en egen hemsida där du lägger upp ditt CV och berättar mer om dig själv. Med hjälp av SEO-verktyg från Wincher kan du dagligen spåra dina sökord och få fler besökare till din hemsida.

Distansstudier ökar

Idag vill allt fler studera på distans då det ger en mycket större frihet. Som distansstudent går det att plugga oavsett var du befinner dig, och du kan i högre grad själv planera dina studier så att de passar ihop med jobb och fritid. Under coronapandemin har många också upptäckt fördelarna med att studera och arbeta hemifrån. Genom att undervisa på internet kan du bidra till ett mer motståndskraftigt samhälle, där viktiga funktioner som utbildning fortfarande kan upprätthållas under stora samhällskriser.

Stor digital marknad

Det finns många olika sätt du kan använda dina kunskaper som lärare för att tjäna pengar på internet. Genom att starta en blogg kan du visa världen att du finns och ge dem prov på dina kunskaper. Du behöver bygga upp en publik som är villig att betala för dina digitala kurser eller ge dig distansjobb som lärare. För att se till att så många som möjligt besöker din hemsida är det viktigt att du sökordsoptimerar din hemsida. För att se till att din blogg placerar sig väl i sökmotorerna kan du använda dig av SEO-verktyg som Wincher.

När du har etablerat en digital närvaro på internet och attraherat en publik som regelbundet besöker din hemsida kan du börja lägga upp kurser på nätet. Det finns flera plattformar som fungerar som marknadsplatser där du kan ladda upp kurser och där dina studenter betalar för att få tillgång till dem. Hit hör exempelvis Udemy, Skillshare och Domestika. Du kan också publicera e-böcker inom ditt ämne eller bli en internetbaserad lärare till studenter, och använda din blogg för att marknadsföra dina tjänster.