4 jan

Utveckla sig som företagare

Den som driver ett eget företag kan utveckla sig för att på så vis öka sina förtjänster. Det finns både smarta tjänster att använda, såväl som fortbildning i hur man utvecklar sin verksamhet. Här kommer några idéer på vad man som egen företagare kan göra för ta nästa steg framåt.

Smarta lösningar för egna företagare

Det första man bör försäkra sig om, är att man verkligen drar nytta av möjligheten att jobba i det så kallade molnet. Det här innebär att ha så mycket av sin verksamhet webbaserad och ha tillgång till allt man behöver, var man än är. Genom att arbeta digitalt även med saker som fakturering, gör man livet enklare som småföretagare. Den som arbetar hemifrån kan enkelt hyra ett tillfälligt kontorsrum då det verkligen behövs, istället för att betala månadshyra. Söker man ett konferensrum i Stockholm kan man ordna det på bara 30 minuter. Då får man dra nytta av den senaste mötestekniken. Detta är ett smart val då man driver en egen verksamhet från hemmet. Genom att ha tillgång till ett konferensrum kan man alltid erbjuda samarbetspartner eller blivande kunder en rättmätig miljö för givande samtal. För kvittohantering är det smart att använda någon av de appar som kan hantera kvitton, och fotografera av dem med mobilkameran. Man kan även använda något av de många projekthanteringsprogram som finns, både appar och webblösningar, för att effektivisera arbetet.

Utbildning för småföretagare

Via Komvux erbjuds en rad utbildningar för småföretagare som är i början av sin karriär. För de som redan kommit en bit på vägen finns det mängder av utbildningar på nätet. Man bör sondera kanaler som Youtube för att se om man kan finna något inom det område man är intresserad av, och sedan leta efter kurser på bland annat Skillshare, vilka har en större utbildningsplattform. Ett av de vanligaste områdena som småföretagare brukar fortbilda sig inom är marknadsföring och varumärkesutveckling. Då kan man få en bättre uppfattning om hur man når ut till fler kunder i den digitala världen.